MENU

Friday, February 26, 2010

Kek black forest

Tempahan Kek black forest dari kak Rozita (Teluk kumbar), sebelum nie kak Rozita pernah order cupcake kali nie kek black forest untuk besday husband nyer. Pada kak Rozita tqvm :)



Tuesday, February 23, 2010

Muffin Panas - Untuk pasaran setempat



order muffin ini sudah di tempah dan dihantar untuk pasaran setempat

Sunday, February 21, 2010

Black Forest Cake

Tempahan dari Iza (Bayan Lepas) nak black forest kek saiz 9 dengan berat 2kg. Kek ni untuk surprise sempena ulang tahun mak dan mak teh nyer. Sebelum ni Iza pernah tempah kek choc ganache angka no.1... kepada Iza terima kasih :)


Tempahan muffin oren dan strawberi.


ada skitt lebihan coklat, sy buatkan rose

ciskek :)


order dari Madiah (Agile staff) nak kek choc 1/2kg...
kek ni nak surprise kat hasben dia sempena anniversari yang ke 3.



Saturday, February 20, 2010

No. 2 cake - Happy Birthday Hani Alesya


She ask for No. 2 cake ^_^

Ayu (Bukit Jambul) order kek cokelat ganache bentuk angka 2 with fondant figurine dan tart 100 biji.


sms dari Ayu: kek sedap..ada cis lagik...anak ayu tengok kek tu mcm nak terkam..
geram tengok patung tu :)



**psst...nasi hujan panas yang mak ayu masak tue sedap, anyway tq


Happy Birthday Asyraf - 27 tahun



Kejutan dari isteri untuk suami tersayang....


Sms dari Ilya (USM): Lupa plak nak komen tentang kek, sma kata sedap, design sempoi dan tanya buat kat mana..time tu la ilya promote shanajbakery :) Hasben suka sangat n kata kek paling spesel yang dia pernah dapat.. Tapi MU kalah semalam hahaa. Tq

Sunday, February 14, 2010

kek barbie doll - Princess Irdeana & cuppies




Tempahan daripada kak Zai (Batu Feringgi). Memilih kek barbie doll untuk birthday anaknya Nurul Irdeana. Tahun lepas Kak Zai pernah order Kek No.1. Happy Birthday to Nurul Irdeana yang ke 10 tahun semoga dipanjangkan umur dan menjadi ank yang solehah . Kepada kak Zai tqvm.


Order daripada kak Zai jugak.... Minta sy buatkan surprise kepada anak sahabatnya... adik Aiman sempena hari lahir yang ke 9 tahun. Aiman nie tak suka anything choc... so sy buatkan untuknya cuppies buttercake dengan orange filling. Harap Aiman n familinya suka.


Order daripada Ayu (Bukit Jambul). Cuppies nie nak buat sebagai hantaran kat pihak lelaki katanya. Ayu nak design seperti entry sy yg lepas cuma colour je tukar pd light green + pink. oppss... bukan ayu yer tapi untuk kawannya. Kepada Ayu tqvm.


Sms dari kak zai: ...anak kawan akak tengok cupcakes cute sangat sampai dia ingat tipu punya, siap nak suruh mama dia simpan dalam bilik...dia ingat mainan... kek barbie pun super cute...both kek alhamdulilah sedap.. InsyaAllah ada rezeki boleh order lagi.

Alhamdulilah, thank you so much kak for odering from Shanajbakery


Wednesday, February 10, 2010

Cuppies untuk mertua dan doorgift



Order dari Juliana (USM). Cuppies choc strawberry ini nak diberi kepada mak mertuanya sempena ulang tahun kelahiran pd arini. Juliana minta sy buat simple deko ada colour² pink dan bunga skit. Harap mak mertua Ju suka la yer semasa mkn kapkek ni :)


Idawati yang b'kerja di Sek.Men Teknik Tunku Abdul Rahman Putra, Air Itam... order sebanyak 300 biji mufin berperisa stoberi. Kesemua mufin² ni akan di bawa ke Changlun Kedah sempena majlis persandingannya pada Sabtu ini. Kepada Idawati tq u so much... dan selamat pengantin baru :)

Tuesday, February 9, 2010

Happy Anniversary 16th

Tempahan kali ke 2 dari Kak Liza (USM). Minta kami hantarkn... nk surprise pada husbandnya yg bekerja di KDRM Prai. Kpd kak Liza tq u so muchhh, hopefully u like it.




Choc praline utk kak liza :)

sms dari kak Liza: kek tue comel...choc tue sedap. tqvm




Sunday, February 7, 2010

Colourful cuppies

Order daripada Izan (farlim), thanks u so much :)



kapkek tdk bertuan...


Thursday, February 4, 2010

Praline strawberry




thanks pada kak bitah dan Jamilah (motorola) :)
komen: cokelat yg kak bitah beli tu sedapppp....

*alhamdulilah terima kasih yer kak :)

Tempahan ....

order dari niza, nak surprise kat abie..

order dari Jamilah (motorola) ~ kek cokelat moist & choc praline stoberi
sms darinya: sedap kek tue.. thanks.. nanti blh order lagi.


Monday, February 1, 2010

Steam buttercream


Berguru lagi dgn kak LindaKaori, kali nie pergi blajar buat wedding cake steam buttercream. Teknik steam buttercream nie menghasilkan permukaan yang licin... nampak spt fondant kan? halus mulus je rupanya. Dari segi rasa... ia lagi sedap dari butterkrim. Ada tiga student pd haritu sempat ku berkenalan dgn Aisyah dr Bayan Lepas dan makcik Azizah dr Alor star.. makcik Azizah nie tokei kek lapis.


...yang ni pula tepinya ku rias dengan teknik basket weave di selitkan dengan bud flowers...


bila di campur tiga jenis bunga nie nampak sweet sgt :)









LinkWithin

Related Posts with Thumbnails