MENU

Sunday, January 31, 2010

Selamat bertunang Nana & Amin

Cupcake order dari Adzniza (Saujana Height) untuk adik iparnya, memilih tema pink roses.




Thursday, January 28, 2010

Cupcakes




Selamat pengantin baru "Abdul Malek & Shareen Noor"


Roti











Monday, January 25, 2010

"Selamat Hari Lahir Mak"




Kiriman jauh dari si anak buat bonda tercinta yang tinggal di Air Itam...




Kek span pandan





Muffin












Saturday, January 16, 2010

Muffin


perisa: vanila, cokelat, pandan dan stoberi
Pelbagai jenis muffin sedia untuk ditempah. Belian dalam kuantiti banyak harga boleh dirunding.


CHOC CHIPC MUFFIN

tempahan dari regular kastemerku, thanks ya :)

minimum order 16 biji untuk satu jenis perasa sahaja.
~saiz s rm1.00 sebiji
~saiz m rm1.50 sebiji










Sunday, January 10, 2010

Pop cake ball



ni aktiviti ptg semalam dpt 60 biji... ku agih2kan kat kawan2 najwa.










Chocolate cheesecake

ni ler ciskek yang ku buat malam tadi, guna resepi nigella lawson.








Friday, January 8, 2010

Cmc, krimpuf dan tart

pagi td pergi komtar hantar tempahan dari Ayu dan kengkawan. Ekceli ni 2nd order dr dia ... krimpuff dgn cistat nie untuk jamuan makan kat opis. komen dari Ayu tak sempat nak simpan, semua habis licin. Terima kasih juga pd kawan2 Ayu, lydia, fairuz n apple_ijau yg order bluberi cistat. Thanks juga pada Suhaida dr Motorola yg order cokelat kek.


Tuesday, January 5, 2010

Barbie Princess ~ Nur Arwen Dafina

order dari eL untuk puterinya yang sambut hari lahir pertama smlm. El minta sy buatkan kek cokelat dan marble tema warna pink. Kepada El harap suker yer n tqvm :)





Karipap frozen nie order dr Fil. 1 pek Rm3.50 (250gm) dan roti2 nie plak siap utk delivery.




Saturday, January 2, 2010

Kek coklat kukus



yang pasti ada sj penggemarnyer kt rumah ni, terutama ank² cepat jer habis makan. Kek nie baru pg td ku buat. Resepi ni dah lama dalam simpanan, tak igt copy dari sumber mana. Pada yang nak cuba, nah resepinya...

Kek Coklat Kukus

Bahan:
1 cawan cocoa powder
3/4 cawan gula pasir
1 cawan susu cair
1 cawan minyak masak

½ cawan susu pekat manis
2 cawan tepung gandum
1 tsp baking powder

1 tsp soda bicarbonate
3 biji telur

Cara:
Campur koko, gula, susu cair, sus
u pekat manis dan minyak ke dalam periuk.
Masak sebentar atas api kecil sehingga semua larut.
Tutup api, biarkan adunan suam.
Tepung, soda bikarbonat dan baking powder diayak bersama.
Telur dipukul hingga kembang, kemudian dicampur dengan campuran koko tadi. Gaul rata dan
masukkan tepung.
Gaul sebati kemudian tuang dalam acuan. Jangan sampai penuh sebab nanti adunan
naik (tuang dalam ½ ac
uan je).
Tutup dengan aluminium foil agar tak masuk wap.
Kukus selama 1 ½ jam baru keluarkan.



Roti sardin





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails