MENU

Thursday, December 31, 2009

Last order 2009


Tempahan daripada Ijun siap my hubby delivery ke IKBN Bukit Mertajam ~ bluberi cheese tart dan chocolate moist cake ganache. Terima kasih Ijun komen sms darinya kdua2 nyer sedap :)



kek roll lapis & choc moist cake

Lepas jer selesai buat kek untuk Ijun, terus bancuh adunan kek roll lapis, mmg la penat semua tu tolak tepi. Ku buat setengah adunan jer nak perabisskan mentega yg ada kat dalam peti ais tu, dapat la 3 roll. Susunan corak masih tak kemas & ada yang tersopek tak cukup kulit roll huhu, yrla ku main tibai jer cantum time tu. Next time boleh buat lagi so bole tau kat mana yang silap.





Tuesday, December 29, 2009

Hepi besday - Alif Zil Faris

ermm sedap namanya...

Cupcake cokelat + logo Arsenal dan Honda order daripada Haida (dari Teluk kumbar) nak surprise kat seseorg katanya, harap kawannyer tue suka lah makan kek ni yerk! Apapun terima kasih :)







Sunday, December 27, 2009

Marble kek


tempahan daripada kak liza, tq yer akk


mak mentua plak order 2 biji...


Kek butter order daripada Ayeen


roti sardin, kelapa dan kacang merah siap utk deliver ~



Thursday, December 24, 2009

Tempahan hari nie....


Cupcake choc moist topping butterkrim ditempah oleh Aida (Sungai 2) untuk majlis pernikahanya esok. Buat Aida dan pasangannya Hairi semoga bahagia.


Cupcake choc moist pic ben10 ini pula order daripada cousin Aida juga. Bun sardin dan kacang merah order dari kawan hb...thanks ya



Bluberi cistat order daripada Hani, katanya nak bawa balik kg mertua di Alor Star dan Hani minta sy lebihkan bluberi.. cistat nie feveret mak mentuanya. Apapun terima kasih :)
Thanks juga pada Zahirah opismate Hani dah banyak kali order dgn sy, kali ni order bronis utk buat mkan2 kat opis..











Tuesday, December 22, 2009

Roll Lapis Sarawak


Bebaru nie pergi kelas kak Nomie, belajar buat roll lapis sarawak. Ada lima student yang datang pada haritu kak Zai dr Terengganu, kak Ju dr Cheras, kak ani dgn anknye Izati dr Pahang. Kelas yang happening buat ku nak lagik blajar course lain dgn kak Nomie... Insyaallah.


Produk terbaru dari Shanaj Bakery, semua kek lapis ini menggunakan pure butter, telur gred A dan tepung hong kong. Berat setiap kek dari 250gm ++.
bermacam corak antara yg ku igt ~ kincir angin, lapis kristal, lapis mozek, bunga tulip, baju kurung, pua kumbu, mohabatien, rosalinda dan segi tiga ni aku yg letak nama.











Saturday, December 12, 2009

Oreo baked cheese cake dan kek buah


Tempahan dari jiranku yang teringin sangat nak makan ciskek katanya.
ku hias simple ajer letak buah stoberi 5 biji ni saiz XL, dgn sedikit fresh krim kat atasnya. Pada kak sarimah sefamili, terima kasih dan selamat menikmati ciskek ya.

Lepas ajer bakar ciskek n tunggu hubby balik keje (sbb mlm tu nak kene buat roti plak) terus cpt2 aku bancuh tepung nak buat kek buah bakar (nasib brg2 smua ada kat dapur, kalo x malas la aku nak pi kedai bli), alhamdulilah apa yang dirancang dgn teratur n hepi bila kek pun menjadi, yerla kekadang bila buat keje dalam kalut dgn anks tambah plak penat + pregnant, kek pun blh meragam (bantat). Kek buah nie baru ajer ku potong pg td, bg kat kak sarimah skit n kat MIL, pastu nak bawa blk kg. Mil aku plak soh wat donut (donut kat kedai dia tak lalu nak mkn, nak jugak donut yg haku buat tu, nie mil yg ckp erk!!) ...tu tengah peram, dah siap nanti aku ambik gambo yer.

So kengkawan hepi viewing :)





kek cokelat lembab nie ku bakar malam tadi, kastemer order nak 1/2kg jer...

roti kacang merah dgn sosej, bakar mlm td yang ni nak hantar kedai. Gambar aritu sj nak enterprem dlm blog, maggie bukan mknn peberet haku. ntah tiba2 jer tekak nie tringin nak makan, makan skit jer selebihnyer ank2 yg habiskan.



Friday, December 11, 2009

Cheese tart & cmc ~ Akma


Tempahan dari Akma dan opismate dari Bank Negara M'sia Png, order bluberi cheese tart sebanyak 150 biji dan 1/2kg kek cokelat moist. Terima kasih yer :)



Ni kek marble yang ku bakar semalam, saje buat dua warna baru nmpk menarik...letak perisa stoberi dgn cokelat. Sampai tak larat nak makan dah hehee, selebihnyer ku sedekah kat jirannn sebelah rumah.



Tuesday, December 8, 2009

Bluberi Cheese tart



bluberi cheese tart nie, kawan pada zahirah dari Pej. Daerah Blk Pulau yang order... sebanyk 60 biji, terima kasih.





Monday, December 7, 2009

3- tiers wedding cake


ordered by Naeemah & Ewan dari Kg Sungai Rusa. Chocolate moist cake topping buttercream menjadi pilihan dihari persandingan mereka. Buat pasangan pengantin semoga berbahagia hingga akhir hayat.


kek saiz: 11", 9" dan 7"





Class Basic Cupcake

Kelas 'private' permintaan dr puan Firdaus mama kepada Nuriel Izzah. Hadir ke kelas nie sebab anak tunggal kesayangan nyer amat gemar makan kek cokelat moist dengan krim yang bercokelat. Kelas mula pukul 2.30 ptg hingga 6 petang.
Pada yang berminat nak belajar boleh email pada sy, sesuai bagi mereka yang beginner.

Jomm tengok hasilnya



(maaf gambar blur)
dah kenal semua corak nozel, lepas nie boleh lah praktis kat rumah buat bunga, daun dll




Sunday, December 6, 2009

Kek marble


Dah lama tak buat kek marble ni, datang pula angin rajin, aku buat dua hari berturut-turut, dapat kat ank² mmg cepat jer habis, separuhnye tue bagi pada jenjiran dan mertua. Komen dr mereka semuanya suka terutama en b (my laling ler..)



nie sebagai contoh ada saiz s dan m, sesuai untuk doorgift. Kalau nak order blh calling k





Friday, December 4, 2009

Roti





Ni aktiviti smlm, siap untuk deliver ~ roti kacang merah,sosej, sardin, ikan bilis dan sweet raisin.












LinkWithin

Related Posts with Thumbnails