MENU

Thursday, November 26, 2009

Pulut kuning



Firstime job aku kene buat pulut kuning 3 tingkat tempahan daripada emak pengantin perempuan. Permintaan makcik Lah nak deko simple2 ajer xnak letak apa2 sbb cara org kelantan makan hanya pulut saja tanpa ada rendang atau kerisik... so nie yang terhasil.




macam biasa tiap kali raya, mak andak n kak bitah akn tempah kek buah kukus, kek bater oren dan cokelat moist kek. Terima kasih bnyk2


request order dari puan Rohani (kwsp) 2 set brownies. Terima kasih yer :)






Order dari kak ipar, 2 biji kek cokelat moist satu tue untuk besday anaknyer dan satu lagik tue nak bagi pada kenalan. Dan lagi satu tu order dari kak Hawa.... terima kasih bnyk²


cistat ku terhangettt skit dipermukaannn... walaubagaimana pun ia tdk menjejaskan rasa. Ayu sms semua kata sedap n pasni nak order lagik.

Order dari Ayu Bukit Jambul. 50 Krim puff dan 50 bluberi cistat...
semua nie nak bawa balik ke Kedah....tqvm








Wednesday, November 25, 2009

kek buah bakar


Tempahan dari kak Liza ~ kek buah bakar dgn dua biji kek lapis. Kek² ini semua akan dibawa ke Shah Alam esk untuk meraikan Aidil Adha bersama keluarga. Pada kak Liza terima kasih bnyk2 :)

New product coming soon. Kek roll lapis sarawak akan dipasarkan tidak lama lagi. So tungguuu...





Monday, November 23, 2009

Shortbread Marble ke Sarawak


Ini pertemuan kali kedua aku dgn Baby sahabat alam maya ku. Datang ke Semenanjung sebab ada hal peribadi. Dah lama dia order shortbread dengan ku sejak raya aritu tapi hajat nak makan tak kesampaian... alang² nak jumpa nie Baby pesan sebanyak 10 bekas. Alhamdulilah dapat aku siapkan dalam masa sehari... apapun terima kasih yer :)



Jemu pula org nanti asyik tayang gambar roti yg sama aje. Macam biasa tempahan roti dari kastemer, semalam dapat buat sebanyak 30 biji roti kacang merah dan 30 biji roti sosej.
Yang sebelah tu Kek cokelat moist walnut saiz 10x10 inci aku buatkan untuk Najwa... utk mkn² sempena akhir tahun kat kelas dia.

Sorang lagi kastemer ku Awen dari Saujana Height Teluk kumbar order kek cokelat moist 1kg dgn roti...pic tak sempat nak snap sebab Awen order tengahari dan nak pada petang tu juga, mmg rushinggg la ku time tu dan nak deliver padanya lg sblm pukul 6 petang dapat la sedara mara nyer mkn kek sblm balik. Dalam hati mmg risau la takutt tak kene selera tekak...paling koman pun nak buat kena sehari awal. Alhamdulilah esoknyer Awen sms kata kek tue sedap sgtt...fuhh lega. Apapun trima kasih.





Wednesday, November 18, 2009

Kek cokelat kesukaan ramai

Last minit order tetap saya layan jugak, tue pon kalo tak busylah k. Terima kasih pd en.Azmi dan Makngah... dlm bln nie jer dah dua kali makngah order kek cokelatttt, wahh saper yg nak makan tue makngah?

Cam biasa jom layan gambar



Meroti lagiiii... OKay yang nie aktiviti harian ku dengan hubby walaupun penat tapi besttt tengok hasil nyer. Tugas en. hubby ialah membancuh dan mengadun roti tue dan aku plak dari membakarnyer terus ke packaging. Roti² nie semua sedia untuk dipasarkan....






Thursday, November 12, 2009

Brownies & choc moist

Order dari Puan Rohani (KWSP). Brownies ini untuk jamuan mkn² akhir thn kat kelas anaknyer dan sebiji kek cokelat berat 500gm ++ untuk merasa kata nyer. Apapun terima kasih yer :)



yang nie blm letak topping ok. 2 biji yg kat atas tu pula order dari kak Ayu n kak Iza.





Monday, November 9, 2009

kek cokelat dan roti







Alhamdulillah syukur kepada Allah s.w.t kerana memberikn rezeki ini... kek tempahan dr puan..? ermm maaf tak igt sapa namanyer, order cmc with ganache dan nak kan deko yg simple katanyer!! so ini yg terhasil. Jualan roti pada setiap minggu pula mendapat sambutan yang menggalakkan dr para pelanggan. Tiap² hari akan adanyer proses pembakaran yer, ini utk memastikan kualiti dan kesegaran roti keluaran dari pihak kami.









Saturday, November 7, 2009

Cake Black forest

Dah lama aku berehat panjang, mmg rindu nak masuk dapur balik... tp sebabkan alah yang kira teruk juga la...terpaksa tolak byk order utk yg sebelum ni, pd kastemer2 ku minta maaf bnyk2 yerk!. Ermm... tempahan kali nie dr kawan opismate Amy salmi yg order utk besday ayahnyer. Amy dgn kawan2 nyer pula order beberapa jenis roti, minta maaf sebab bluberi dan tart buah x dapat buat sebab kesuntukkan masa waktu tue. Harap semuanya berpuas hati... Ok jom layan gambar :)






kek yang nie saja aku buat lebih adunan, ternyata somi dan anak2ku semuanya suka mkn :)





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails