MENU

Sunday, June 28, 2009

Happy birthday my dear

arinie genap 28 tahun umur nya.... sha doakan semoga abg dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki & sihat sihat selalu hendaknya





order dari baby


cupcakes nie diterbang khas ke Kuching Sarawak...bersambung





Butter cake - Zahirah


order daripada Zahirah, kawan pada Liana yang order cistat hari tue. Zahirah minta sy buatkan butter cake with deko... kek nie nak suprise sempena b'day auntie nya arini... Zahirah terus sms kata kek cantik sgt, mesti auntie nyer suka. Thanks yer





Saturday, June 27, 2009

Choc moist cake ganach


order untuk kawan mil makcik Biah nama nye... kek nie saja buat untuk makan beramai





kek sponge bluberi


order yang lepas, lupa nak snap gambar kek.... gambar nie ikhsan daripada kastemerku. thanks yer





Friday, June 26, 2009

Bluberi cheese tart



Tempahan cis tat sebanyak 30pcs x 2 , kata Liana dan Hana nak bawa balik ke kg sebagai buah tangan...terima kasih yer.




Tuesday, June 23, 2009

Muffin lagi

ada bluberi jem n kiwi, almond nibs, walnut, choc chips

Thanks pada yang mengoder :)




Monday, June 22, 2009

Happy b'day Raqib



Tempahan kali yang ke-2, daripada Doktor Norsiah. Tqvm doc :)
To adik Raqib Happy 7th birthday.


komen: thanks shada, kek sedap... anak² semua suka







Muffin









Thursday, June 18, 2009

Award


Dari Zura si cantik manis


Ku ambil dari rumah Niza sajer buat koleksi


buah tangan dari Niza sempena menang contest seiras wajah ibu dan anak, bertuah org yang vote tu...






Wednesday, June 17, 2009

Berjaya Mixer BM-10


  • Tipe : I/BSP – BM10
  • Bowl Capacity : 10 Liter
  • Listrik : 600 watt, 220 V, 50 Hz
  • Speed : Whisk : 480 rpm, Beater 244 rpm, Hook 148 rpm
  • Mix Hour Capacity : 2.5 kg
  • Mix dough capacity : 50 % Water
  • Dimensi mesin : 430x420x690 mm
yang ku idamkan selama ini tercapai sudah, yer antara salah satunyer mr.hubby dah belikan mixer Berjaya BM10 liter semalam kat Cheras. Baru la semangat nak buat keje membaking nie. 
kesian hb letih travel jauh2 dari penang ke kl ermmm semua tu pun bersebabkn. Sebelum blk mr.hubby singgah kejap rumah my parents kat ampang & sungai besi. Time kasih bnyk2 pd seluruh famili yg bnyk beri semngt. Ada masa nanti sy uploadkan gambar real mixer tu k






Kelas choclate ganache

Baru² nie pergi belajar dengan kak linda buat coklat ganache, memang seronok clap, clap.clap... dpt la jumpa kak feena dari Ipoh dan kak Suzy dari kl, mmg meriah class pun x boring kan :) thanks akk ats tips² yang diberikan tue. Ok jom tengok gambar....


Firstime buat rose guna ganache... rose bud tue k.linda buatkan

wow..mmg shine@shaining heehhe

Bagi penggemar kek coklat apa tunggu lagi, rasailah kelazatanya...cepat tempahlah sekarang!!!








Tuesday, June 16, 2009


kek buah bakar di potong slice...order dari kak Min..

cupcake tema peach... order dari kak ina nak beri pada anak saudaranya


bluberi cheese tart order dari kak nor...

order dari mama nuril muffin choc chips dan brownis...untuk jamuan kat ofis. tqvm





Monday, June 8, 2009

Baked cheese cake




Order dari adik kak June.. untuk besday boy yg ke 11 tahun. thanks :)





Friday, June 5, 2009

Order dari AtiqahBoutique


Tempahan dari pada kak aisyah @AtiqahBoutique
Cupcake nie nak deliver suppries kat husband nyer... kerja d Seimens VDO kat Seberang Prai sempena ulangtahun mereka yang ke 5. Alhamdulillah segala yang d rancang berjalan dengan lancar, pada kak Aisyah terima kasih banyaks & harap akk berpuasa hati yer :)


cetusan ilham dari si isteri buat suaminya





Fondant - tinie


Order dari kak tinie untuk hantaran adik iparnyer. TQ yer kak :)





Kek coklat


Order dari kak mahani. Saiz kek 6 inci





Cheese tart




Order dari kak mahani sebanyak 100 biji. tq yer





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails