MENU

Sunday, May 31, 2009

Selamat bertunang Fariza & Shamsyul


order dari Fariza, minta sy buatkan ciskek cupcake untuk hantaran p'tunangan nyer... design ilham dari Fariza sendiri.. dengan tiga kuntum bunga rose dan fresh stoberi. Alhamdulilah fedback dr nyer kek cantik..n dia suka sangat. TQ yer





Kelas basic cupcake 30 Mei 2009

Dua sahabat baik kali ini, datangnya dari Kulim Kedah. Kedua2 nyer amat meminati bidang masakan terutama kek dan pastri. Suka cari pengalaman kerana setiap apa yang diajarkan tue berbeza. Kelas bermula tepat pukul 11 pagi dan selesai pukul 3 petang... kalau boleh nak lagi lama sebab nak mendeko nie buat kita ralit dengan masa. Suami masing2 dah telifon tak sabar menanti kepulangan isteri, yerla bukan dekat tau perjalanan tu. Kepada akk2 ku nie, terima kasih sudi datang belajar dengan saya, insyaallah kita jumpa lagi. Okay jom tengok gambar kat bawah :)


gembira bersama cupcake yang dihasilkan nyer...


Hasil deko dari kak Hamimah untuk dibawa pulang... lagi 3 tue untuk maknyer sbb mak bdk x suker makan baterkrim hihi...


kak Nor join kelas nie sebab anak² mmg suka makan kek kata nyer.
Kerap juga hadiri kelas masakan... paling diminati ialah buat cheesecake.
Macam pernah tengok jer muka akk nie, tapi dimana yer???


buah tangan untuk orang kat rumah... mesti anak² suka ibunya dah pandai buat kapkek.
firstime buat bunga rose menjadi tau... ketawa riang akk ni. Sy lupa nak zoom in rose tu :(


kusyuknyer tengok akak2 kita nie mendeko cupcake..keduanya punya bakat terpendam. Sebelum nie hanya buat kek saja tanpa butterkrim. Lepas nie boleh la buat kat rumah. Kene selalu practise yer untuk dapat hasil corak terbaik.


pastikan hujung nozel tue bersih baru senang nak lukis yer...


tengah try n error diatas board sebelum lukis kat atas cupcake.





Happy anniversary


Fresh krim + bluberry + strawberry


Order dari Amy sempena ulangtahun perkahwinan mereka. Kek nie pun akn travel ke Kedah. Thanks yer :)





Selamat Pengantin Baru Pijam & Shafa



Order dari pada Amy jugak untuk adik iparnyer. Tema warna adalah coklat...nampak dlm gambar seakan peach pulak. Cupcake fondant nie nak bawa ke Kedah. Design request dari amy. Waa jenuh ku menggentel rose kecik tu.






Friday, May 29, 2009

Selamat bertunang Shuhaida dan Fakrul


Alles Gute Zur Verlobung Shuhaida dan Fakrul




Order dari pada Shuhaida untuk hantaran ke pihak lelaki... kek buah fondant saiz 8 inci, berat kek ini lebih kurang 2 kg lebih. Dan mini cheese tart bluberi order sebanyak 50 biji. Alhamdulilah komen dari Shuhaida, kek cantik sangat².









Muffin lagi



Order dari kak sarimah




Kek bluberry



Order dari Fadilah...





Muffin


Order dari mil.


Order dari Niza.

Perasa mocca dan kopi

Order dari Baby Sarawak.

Komen dari Baby, kek dah selamat sampai Kuching... sedap dan moist. Tq


Order dari sis.. sebanyak 50 biji...coklat moist kapkek, perasan x yang bintil2 tu walnut yg dah hancur yek!





Sunday, May 24, 2009

Kelas basic cupcake 23 Mei 2009

Kelas dibuat sorg jer atas permintaan somi nyer... dihadiri oleh Shafida dari Bayan Lepas. Walaupun sedang sarat mengandung tidak mahu
ketinggalan nak ikuti kelas cupcakes yg sy anjurkan ini. Bestnyer shafida nie cepat jer dapat apa yg kita ajar tau. Terima kasih sudi blajar dgn sy, jika ada yang terkurang tue minta maaf lah yer. Okay, jom kita tengok gambar...


tengah sukat nak buat butterkrim


Firstime bermain dgn butter krim & nozel


gembira bersama cupcake yang dihasilkan nyer... lps ni blh la praktis yer


hubby shafida nie mmg sporting habis daa...


taraa... cute kan????






Selamat Bertunang Farah dan Hamid


Order dari Nisa dari Kg. Sungai Rusa untuk hantaran kakak nyer, nak di beri pada pihak lelaki...






Wednesday, May 20, 2009

Brownies


Order dari sis... tq




Sunday, May 17, 2009

Ben 10




Order dari Niza of Mutiara Perdana. Tq yer :)





Kek nombor satu




 Kek coklat moist ganache

Order dari Iza minta sy buatkan kek coklat bentuk "one shape". Berat kek nie lbh kurang 3kg, saiz 9... Harap Iza n famili semuanyer suka. TQVM :)


Cheesecake Cupcake Iza




Order dari Iza juga... ciskek cupcake dengan filling bluberi & stoberi







sponge cake strawberry


Order dari mama Nuril. Sponge kek + filling strawberry + fresh krim







Order dari ummi Niza my jiran tetangga hehee. Tq yerk





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails