MENU

Wednesday, December 31, 2008

cupcakes lagi...


kak nor kata nak surprize pd ank2 nyer...




Cupcakes coklat order dari pada kak nor nak bg sbg buah tangan pd anak jiran yang akan bernikah esok..





Kek lagiii..........


kek coklat lembab


Berat: 1kg++
Saiz: 8" x 3"

Kek order dari pada Pn. Mahani my regular customer nie, to k'ani tqvm





Cupcakes choc mocha




Cupcakes perisa coklat + mocha menjadi pilihan madiah untuk di beri kepada kenalan nyer... harap madiah berpuas hati, tq yer:)







Monday, December 29, 2008

Order dari Niza






Kek coklat ditempah oleh Pn. Niza (jiran sayer niee sweet jer org nyer...) untuk buat kejutan pada hubby nyer yang baru balik dari krusus... pada niza terima kasih bnyk² yer


sedikit testimonial dari beliau : shada kek sedappp!!mkn 4 branak tgl sket dah..uhuhu..

anyway tq yer

Kek Lapis Pandan


Kek nie saja dibuat makan dan bagi kat Mr. Shidi & family sempena majlis makan untuk rumah baru beliau...

Recipe:
Basic pandan sponge cake/chiffon cake

Filling
A)
120gm Sugar
1/2Salt
60gm Hoen kwee flour

B)
2 Large eggs(slightly whisk)
1tsp green coloring

C)
100ml Pandan Juice(optional)
300ml Coconut Milk(Add another 100ml if not using pandan juice)
800ml Water

Method
1)Mix ingredients(A) and add in ingredients(B)and whisk till well mixed.
2)Add in ingredients(C) and continue whisk till well blended.
3)Put the mixture into a nonstick pan in low heat.
4)Keep stirring the mixture and cook for 30-40 min or till thicken.
5)Place a cake layer into a cake ring.
6)Pour in 1/3 fillings on top.Repeat the rest.
7)Cool the cake in the fridge.
8)Leave until the pandan layer is cool.Then decorate the coconut flakes on top.

Cupcake




Cupcake raisin nie di tempah oleh mahani sebanyak 160 biji




Friday, December 26, 2008

Kek buah


..yang nie ku buat saja untuk makan-makan


Request order daripada Mak andak.. berat kek nie 1kg++, saiz loyang 6"... trima kasih banyak2 yer kak Bitah (anak mak andak) sudi dtg jauh dari Kedah sana tue...




kek coklat lembab


Kek besday Order dari pada En. Rashidi, tqvm





Sunday, December 21, 2008

Doorgift cupcakes












Alhamdulillah, selesai juga akhirnya menyiapkan tempahan cupcakes sebanyak 300 biji semalam, Nor Azlina kawan opismate kak Firdaus ... meminta tiga jenis perasa coklat, butter/vanila dan stoberi. Kek-kek nie semua akan dibawa ke Pahang malam nie untuk majlis perkahwinanya pd 23hb nanti. Thanks yer... .





Choc banana cake


kek nie feveret hubby, semalam buatkan untuknya...





Thursday, December 18, 2008

kapkek


Sebelum makan kita posing dulu, nie anakku yang sulung ashnur najwa nama dia, tahun depan baru masuk 5 tahun umurnya, hurmm dah besar anak ibu nih... sekejap ajer masa berlalu...

Selain suka baca buku & layan katon network dia tue najwa suka sangat makan kek.
Cupcake yang najwa pegang tu my sista http://gebu08.fotopages.com/ yang buat.




Cupcake nie nak bg pada kawan² hubby.





Tempahan kek




Kek ini repeat order dari orang Kuching sarawak. Mereka dah lama order tp baru nie berkesempatan utk sy buat kan utknya. Swiss roll pandan dengan buttercream coklat menjadi pilihan baby dan Coklat moist cake tanpa topping utk noni sbb takut cair nanti... Kepada bb dan noni terima kasih bnyk2 yer.


Testimony

-------------

salam shada, all da cakes dah selamat diterima n thnx very much 4 da brownies cake :)
...yummy yummies.






Kek Black Forest


kek yang ku buat saja utk makan-makan..


urmm yumiee...





Kek keju


urmm... yamieee


sesapa yang teringin nak makan tue, boleh la order...





Sunday, December 14, 2008

Barbie Doll Cake






Barbie Doll Cake order dari pada Puan. Hartini untuk besday gurl nya...

Cake: Chocolate moist cake
Topping: Buttercream
Filling: Choc ganache
Weight: 1kg++
Saiz: 8"

Saturday, December 13, 2008

Pastel colour






Cupcakes order dari pada Adindaz

Flavour: Strawberry
Topping: Buttercream
Qty: 16pcs
saiz: m




Friday, December 5, 2008

Kek coklat bunga rose






yang ini order last minit dari Pn. Aini, teringin sangat nak makan kek coklat moist katanya.. nasib baik bhn2 nya ada.






Choc Mousse Cake






Tempahan dari Kak Siti untuk birthday Husbandnya, confirm terliur punya la... Terima kasih yer.

Cake: Choc Mousse Cake
Topping: Fresh cream + ganache
Filling: Choc mousse
Weight: 1kg
Saiz: 7"

Butter CupCakes






Order daripada Diana Motorola kawan Mr. Rashidi . Terima kasih yer

Cake: Buttercake
Topping: Buttercream
Qty: 16pcs
Saiz: m

Tempahan Kek Coklat Moist 2






Tempahan kek ni juga daripada Kak Linda Kids Care... nak bawa balik kampung katanya :)
terima kasih yer

Cake: Choc moist cake
Topping: Coklat ganache
Weight: 1kg++
Saiz: 8"

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails